Skupinová mobilita - kuchárky v Maďarsku, 25.-31.5.2025

Realizovaný vzdelávací program: V súlade so školským vzdelávacím programom OUI Ladce a s programom vzdelávania EGYMI Baja účastníci skupinovej mobility učiacich sa v OVP – žiaci učebného odboru kuchár – pracovali podľa harmonogramu:
25.5.2025 - príchod do Baje, ubytovanie.
26.5.2025 - Predbežná úprava surovín.
27.5.2025 - Tepelné úpravy potravín (varenie, dusenie, pečenie, ...).
28.5.2025 - Príprava príloh (zemiaky, ryža, múčne prílohy, ...).
29.5.2025 - Príprava predjedál a múčnikov.
30.5.2025 - Sviatočné menu-slávnostná tabuľa
31.5.2025 – Odchod z Baje do Ladiec
V súlade so zásadami primeranosti, odbornosti, názornosti a individuálneho prístupu boli použité predovšetkým metódy rozhovoru, vysvetľovania a opisu pracovnej činnosti tak, aby si účastníci ozrejmili a pochopili čo sa od nich očakáva, aké úlohy a ciele majú naplniť.
Očakávané vzdelávacie výstupy, a získané odborné zručností v cudzojazyčnom prostredí boli splnené. Účastníci, v rámci individuálnych schopností a predpokladov, dokážu odhadnúť svoje možnosti uplatnenia sa na trhu práce v zahraničí. Zlepšili sa kľúčové kompetencie v oblasti postojov a hodnotovej orientácie.